Het nieuws van zaterdag 27 juli 2024 (2024)

Olympische SpelenBoegeroep blijft uit in Parijs, maar de omstreden Chinese zwemmers worden genegeerd door hun concurrentenOp de eerste dag van het olympische zwemtoernooi kwam een aantal Chinese zwemmers in actie die in 2021 positief testten op doping, maar een straf ontliepen. De prangende kwestie werpt een schaduw over de wedstrijden in Parijs.
LiveblogMoeizaam begin voor hockeyteam, maar niet echt spannend tegen Frankrijk: 6-2 winstDe hockeysters van Oranje zijn op de Olympische Spelen goed begonnen aan hun jacht op titelprolongatie. De ploeg van bondscoach Paul van Ass versloeg gastland Frankrijk met 6-2.
DreigbriefVerdachte post gericht aan Franse minister Darmanin bevat pestbacillenHet pakket heeft de minister nooit bereikt. In het sorteercentrum werd de post als verdacht bestempeld waarop de politie werd ingelicht.
Kamminga naar zwemfinale 100 meter schoolslagArno Kamminga maakt nog altijd kans om in Parijs zijn olympische succes van drie jaar geleden te herhalen.
Kamminga naar zwemfinale 100 meter schoolslagArno Kamminga maakt nog altijd kans om in Parijs zijn olympische succes van drie jaar geleden te herhalen.
Kamminga naar zwemfinale 100 meter schoolslagArno Kamminga maakt nog altijd kans om in Parijs zijn olympische succes van drie jaar geleden te herhalen.
LiveblogKamminga naar zwemfinale 100 meter schoolslagArno Kamminga maakt nog altijd kans om in Parijs zijn olympische succes van drie jaar geleden te herhalen.
LiveblogEerste goud voor Frankrijk na winst van sevens-variant van rugbyOnder leiding van ’s werelds beste speler Antoine Dupont heeft het Franse ‘seven’ rugbyteam de eerste gouden medaille te pakken. Het gastland versloeg in de finale Fiji met 28-7.
LiveblogSchorsing Canadese bondscoach en zes punten mindering voor drone-spionageschandaalNa een drone-spionageschandaal is de coach van het Canadese vrouwenvoetbalteam Bev Priestman voor een jaar geschorst door wereldvoetbalorganisatie FIFA.
Gaza-oorlogElf doden, onder wie kinderen, door raketaanval in door Israël bezet gebied bij LibanonDoor een raketaanval zijn elf mensen, onder wie kinderen, gedood. Dat melden persbureaus op zaterdag.
Nigeria125 mensen veroordeeld in massaproces tegen tereurgroep Boko Haram in NigeriaTijdens het eerste Nigeriaanse massaproces in zes jaar werden er 125 mensen veroordeeld wegens oorlogsmisdaden, het financieren van terrorisme, of deelname aan terrorisme.
Necrologie Jacques d’Ancona (1937-2024)Theaterrecensent Jacques d’Ancona ging in de loop van zijn leven steeds harder pratenHij werd landelijk bekend als strenge juryvoorzitter van de Soundmixshow, maar de onvermoeibaar theaterstukken recenserende Groninger beleefde het meest plezier aan scheidsrechter zijn in het amateur- en topvoetbal. Voor „zalvend gelul” had hij minder geduld.
LiveblogGoud voor België: Evenepoel wint olympische tijdritRemco Evenepoel heeft goud gewonnen bij de olympische tijdrit in Parijs. De Belg, die als laatste startte, was over 32,4 kilometer de snelste.
Necrologie Wolfgang Rihm 1952-2024Wolfgang Rihm liet in zijn muziek de ideeën vrij stromen De Duitser Wolfgang Rihm was een van de grootste componisten van zijn tijd. Zijn zeer omvangrijke oeuvre kenmerkt zich door grilligheid en veranderlijkheid.
LiveblogWaterpoloërs winnen in laatste minuut van zwaarste tegenstander in poule. ‘Ik ving de bal en dacht: het is nu of nooit’Het Nederlandse vrouwenwaterpoloteam heeft de eerste wedstrijd tegen Hongarije gewonnen met 10-8. Daarmee is de zwaarste tegenstander in de poule verslagen.
LiveblogNederlandse hockeyers winnen eerste wedstrijd van Zuid-AfrikaDe Nederlandse mannenhockeyploeg heeft zijn eerste wedstrijd op de Olympische Spelen met 5-3 gewonnen van Zuid-Afrika.
OlielekGezonken olietanker bij de Filipijnse kust begint olie te lekkenOlietanker MT Terra Nova zonk donderdag in de baai van de Filipijnse hoofdstad Manilla nadat hij in zwaar weer terechtkwam. Sinds zaterdag lekt er olie weg, maar de hoeveelheden zijn nog beheersbaar.
Tientallen doden bij Israëlische aanval op school in GazaBij een Israëlische aanval op een school in Deir Al-Balah, Centraal-Gaza, zijn zaterdag tientallen doden gevallen en meer dan honderd mensen gewond geraakt.
Israëlische leger beveelt Palestijnen opnieuw Khan Younis te ontvluchtenBurgers in het zuidoosten van de Gazaanse stad Khan Younis zijn door de Israëlische krijgsmacht nu ook opgedragen om te evacueren.
LiveblogHandboogschutter Steve Wijler moet zich donderdag solo revancheren na verlies in mixed dubbelHandboogschutters Steve Wijler en Gaby Schloesser hebben zich zaterdag niet kunnen plaatsen voor de achtste finale van het landentoernooi in Parijs.
LiveblogJudoka Tornike Tsjakadoea uitgeschakeld na verlies in openingspartijVoor de Nederlandse judoka Tornike Tsjakadoea zijn de Olympische Spelen in Parijs al voorbij. In zijn eerste partij op de openingsdag verloor hij zaterdagochtend in de…
LiveblogWelkom in dit blogIn dit blog volgtNRCde belangrijkste gebeurtenissen omtrent de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdag 26 juli officieel zijn begonnen en nog tot en met zondag 11 augustus.
Olympische SpelenMannenhockeyploeg wint ook tweede wedstrijd, zwemmers Kamminga en Corbeau eindigen buiten het podiumVerder: het Amerikaanse telecombedrijf C Spire trekt zijn reclames terug na ophef over de openingsceremonie. En: TeamNL boekt succes in roeien, beachvolleybal, zwemmen, zeilen en cross country.
TafeltennisQuadri Aruna is al jaren Afrika’s beste tafeltennisser – ‘Ik besef dat ik een pionier ben in deze sport’Tafeltennisser Quadri Aruna was de eerste Afrikaan in de top-10 van de wereldranglijst. Hij begint in Parijs aan zijn vierde Spelen. „Ik heb veel kansen gekregen, juist doordat ik Nigeriaan ben.”
Koprol
Cijferblok
Woordzoeker
Cinco
Precies vier
Vorto
PodcastPim - 3: De wet van het hondjeDeze zomer in Haagse Zaken: de zesdelige podcastserie Pim, die NRC in 2022 maakte. Het was toen twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn was vermoord.
PodcastDe zomerselectie: Kan iemand de pinguïn nog redden?Pinguïns zijn vriendelijk, razendsnelle zwemmers én vaak geliefd. Maar, sinds de mens ze ontdekt heeft wordt hun natuurlijke habitat voortdurend bedreigd.
Internationale drugshandelZoon Ridouan Taghi door Verenigde Arabische Emiraten uitgeleverd aan NederlandVolgens minister David van Weel van Justitie (VVD) toont de uitlevering aan „dat criminelen zich niet onaantastbaar kunnen wanen buiten onze landsgrenzen”.
Column Caroline de GruyterMet Wopke Hoekstra als commissaris kan het kabinet zo eurosceptisch zijn als het maar wilDat Wopke Hoekstra een tweede termijn krijgt bij de Europese Commissie, betekent volgens sommigen dat het wel meevalt met de euroscepsis onder de vier partijen die Nederland sinds kort regeren. En dat Nederland „voor continuïteit gaat”. Ja, zo lijkt het. Maar dat is toch een misvatting.
Last minuteLiever op de tribune dan op de bank naar de Olympische Spelen kijken? Het kan nogDe Olympische Spelen zijn begonnen. De meest gewilde kaartjes werden anderhalf jaar terug al verkocht, maar langs de weg in Parijs of bij minder populaire sporten kan je last minute gaan kijken.
SudokuSudokuPlaats de cijfers 1 tot en met 9 zo in het diagram dat elk cijfer precies één keer voorkomt in elke rij, kolom, de negen vetomrande 3x3 vakken, én de vier grijze 3x3 vakken.
DrugshandelKopstukken berucht Mexicaans drugskartel opgepakt in de VSHet Sinaloa-kartel krijgt een gevoelige klap na de arrestatie van twee leiders, onder wie een zoon van de beruchte El Chapo.
ScryptoScryptoHorizontaal: 5. Bestek gebruiken om je kennis te etaleren (9) 6. Het subtiele verschil waardoor je je positie niet kan houden (10) 9. Gezaghebbend familielid (3+5) 10.
IkjeZomerparfumBij de ‘eindborrel’ van het werk vanwege de vakantie, vang ik het gesprekje op tussen twee collega's die bij de barbecue staan.
Commentaar CrowdstrikeBenut grootste computerstoring ooit als leerzame brandoefeningToen cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike vorige week een verkeerde update doorvoerde aan zijn beveiligingssoftware, stond een groot deel van de digitale wereld een paar uur stil. Gelukkig bleef paniek grotendeels uit, maar het is te hopen dat overheden, IT-afdelingen van bedrijven en burgers deze gebeurtenis aangrijpen als leerzame rampenoefening. Want dat blijkt hard nodig.
BiodiversiteitBrussel: Nederland beschermt milieu onvoldoendeDe Europese Commissie waarschuwt Nederland dat de bescherming van weidevogels en waterkwaliteit tekortschiet.
Reportage Olympische openingsceremonieMet unieke ceremonie op de Seine is de eerste horde op weg naar succesvolle Spelen genomenDe aanhoudende regen kon de officiële opening van de Olympische Spelen in Parijs niet verpesten. Het werd een bijzondere avond, met duizenden topsporters op de Seine, Franse cultuur en geschiedenis, en optredens van sterartiesten.
LiveblogOlympische Spelen officieel geopend na lange en natte openingsceremonieDe Franse president Emmanuel Macron heeft vrijdagavond de Olympische Spelen van Parijs officieel geopend aan het einde van een unieke ruim vier uur durende openingsceremonie, die…
FotoserieDit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze weekIn de week dat de Amerikaanse president Joe Biden zich terugtrok uit de verkiezingen, werden de Filippijnen en Taiwan getroffen door orkaan Gaemi, stortte in Nepal een vliegtuig neer en vielen er vele slachtoffers in Ethiopië door modderstromen.
1937-2024Theaterrecensent Jacques d’Ancona op 86-jarige leeftijd overledenDagblad van het Noorden maakte vrijdagavond bekend dat d'Ancona is overleden in zijn woonplaats Paterswolde. Hij was onder meer bekend als jurylid van de Soundmixshow.
LiveblogTot doodstaf veroordeelde Duitser doet noodkreet op Wit-Russische staatstelevisieRico Krieger, die afgelopen maand in Wit-Rusland werd veroordeeld tot de doodstraf, heeft vrijdag op de staatstelevisie van dat land om hulp gesmeekt richting de Duitse overheid.
Necrologie Dudley Eustace | 1936-2024Kundig puinruimer Dudley Eustace wist: 'Cash is king'De Britse financieel bestuurder redde met hard saneren Philips, Ahold en KPN van de ondergang. Hij overleed deze week.
Essay LiefdeQueer codes zeggen: jij ook hier, ik zie jeHet kunnen lezen en kraken van codes is altijd onderdeel geweest van een queer bestaan, schrijft Eke Krijnen. Want in een wereld die je vijandig gezind is, heb je geheimtaal nodig.
Interview Zomeravondgesprek‘Russen niet geschikt voor democratie? Dat cliché accepteer ik niet’Sergey Vasiliev werd in Rusland geboren en migreerde naar Nederland, Robert Serry was Nederlands diplomaat in Moskou en Kyiv. En allebei moeten ze zich opnieuw tot Rusland en Oekraïne verhouden. „Hoe komt het toch dat Russen en Oekraïners zo verschillend zijn?”
Interview Extreem weerKNMI-klimaatwetenschapper Sjoukje Philip: ‘Er is zó véél hitte. En het gaat niet zomaar voorbij’De heetste dag ooit werd vorige week gemeten. En dat is geen toeval. Extreem weer komt vaker voor, vaak door klimaatverandering. „We zien een versnelling in de opwarming van het klimaat.”
Column Youp van ’t HekKinderburgemeesterHet speelgoedbaantje kinderburgemeeester van Rotterdam was begroot op 2.500 en bleek uiteindelijk 172.000 euro te kosten. Waarom? En nu goed opletten: er moest schoolmaatschappelijk werk worden ingekocht voor de begeleiding van de kinderburgemeester.
Interview Nathan Thall | SchrijverNathan Thrall, schrijver van Een dag uit het leven van Abed Salama: ‘Ik voel me als Amerikaan medeplichtig aan het Israëlisch-Palestijnse conflict’Als schrijver kan Nathan Thrall, een Amerikaanse Jood, een groter publiek betrekken bij het conflict tussen Israël en Palestina dan hem lukte als analist. Optimistisch is hij niet. „Ik geloof niet dat we nog tijdens mijn leven een oplossing zullen zien.”
KinderbeschermingDe Raad voor de Kinderbescherming schafte managers af en vormde zelfsturende teams. ‘Je kop gaat eraf’Zelfsturende teams moesten de Raad voor de Kinderbescherming effectiever en meer betrokkenmaken. Maar dat pakte averechts uit. NRC reconstrueerde het falen van de zelforganisatie. „Mensen durven zich niet uit te spreken."
LiveblogOok Moulin Rouge, Zidane en Mona Lisa krijgen aandacht in vooralsnog probleemloze ceremonieLang waren er zorgen of het zou wel zou lukken: een Olympische openingsceremonie op de Seine in hartje Parijs.
Clickbite‘Groenten geef ik de hoofdrol’Online-koks delen hun bestlopende recepten. Ghislaine Voogd gebruikt geen vleesvervangers.
Verkiezingscampagne Kamala HarrisWaarom Kamala Harris meer kans maakt op het presidentschap dan Hillary ClintonIn haar eerste week als presidentskandidaat kreeg Kamala Harris veel racistische en seksistische bagger over zich heen. Toch lijken de omstandigheden voor haar gunstiger dan voor haar voorgangster.
LiveblogOpeningsceremonie Spelen begonnen, boten met sporters varen over de SeineDe openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs is begonnen. Onder toeziend oog van zo’n 200.000 toeschouwers langs de Seine varen de sporters van alle deelnemende…
Reportage Olympische SpelenHoe de Nederlandse roeiers uitgroeiden tot een medaillemachineVeel meer kilometers op het water, keihard onderling racen en een duidelijk plan voor de hele ploeg: het Nederlandse roeien staat er beter voor dan ooit. Bij de Spelen in Parijs worden meerdere gouden medailles verwacht. „Ik heb me nog nooit zo machtig gevoeld. Vanaf de eerste haal wist ik dat het goed zou komen.”
Dilemma's op de werkvloerWat aandacht als je ziek bent is wel prettigMoet je baas het weten dat je ziek bent? Dan is er op het werk rekening mee te houden. Maar het kan ook in je nadeel uitpakken.
Spitsuur‘Ik ben blij dat ik geen man heb die aan mijn kop zeurt’Jessy Lipperts verhuisde met haar dochter Rosie van Zuid-Afrika naar Zuid-Limburg. 'Ik wilde adopteren vanuit een bepaald bewustzijn: dat er voor heel veel kinderen niet goed gezorgd kan worden. Maar ik dacht altijd dat je niet kon adopteren als single. Totdat ik hoorde dat het wél kon.'
Veiligheid Olympische SpelenChaos op het Franse spoor na sabotageOp het Franse spoor ontstond vrijdag chaos na aanvallen door onbekenden op het spoorwegnet. „Dit is een poging Frankrijk te destabiliseren.”
LecanemabEuropese toezichthouder brengt negatief advies uit over in Amerika goedgekeurd medicijn tegen alzheimerHet middel werkt anders dan bestaande ahlzeimer-medicijnen en zorgt voor een lichte vertraging van de cognitieve achteruitgang bij patiënten. Maar volgens de EMA is het risico op bijwerkingen te groot.
Reportage PakketjesEen dag in het pakketpunt: ‘Als ik begin met scannen, komen ze meteen’Bij veel pakketpunten staan dagelijks lange rijen. Winkeliers hebben er hun handen vol aan en verdienen er weinig mee. „We hebben al een paar keer gezegd: we doen het niet meer.”
Nieuwe treinenOp het Duitse en Poolse spoor staan de gloednieuwe IC’s van NS op reparatie te wachtenZe hadden allang moeten rijden, de nieuwe generatie intercity’s van NS, maar door productiefouten is nu pas een klein deel van de treinen in gebruik. Wat heeft deze intercity tot nieuwe probleemtrein gemaakt?
LiveblogRusland arresteert opnieuw voormalig onderminister van Defensie om corruptieDe Russische federale veiligheidsdienst FSB heeft opnieuw een man die kortgeleden nog een belangrijke functie had op het ministerie van Defensie gearresteerd.
MilieuvervuilingPFAS in zeeschuim: een onzeker gevaar dat goed is te vermijdenHet gevaar van PFAS in zeeschuim is moeilijk te bepalen. Vermijden is verstandig, maar het is geen acuut gevaar zoals bij blauwalg of botulisme. En om schuim kun je makkelijk heenlopen.
Gevangenen die worden opgeleid tot brandweermannenHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekstHier komt de intro tekst
ZomerhitDe zomerhit van vinyl-liefhebber Joep Schillings: ‘In de hal stond een jukebox met hitjes’Welk nummer brengt je terug naar de zomer van toen? Als vinyl-liefhebber Joep Schillings (1961) ‘Popcorn’ van Hot Butter opzet, is hij meteen terug op de camping in Zuid-Frankrijk begin jaren zeventig.
Reportage DorpDe inwoners van dit Twentse dorp bouwden zelf een gemeenschapsgebouwInwoners van Manderveen zetten zelf een gemeenschapsgebouw neer. Hoe deden ze dat? „We zijn met de eigen inbreng ver over 500.000 euro gegaan.”
PolitiegeweldAl twee dagen protesteert Manchester tegen politiegeweld, na mishandeling 19-jarige jongen op vliegveldEen agent trapte de jongen, die al op de grond lag, tegen het hoofd. Nadat beelden van het incident rondgingen op sociale media ontstond er een golf van verontwaardiging, met protesten in de Britse stad tot gevolg.
Circulaire economieWeer een plasticrecycler over de kop, nieuw plastic bedreigt de sectorVoor de tweede keer in een jaar tijd gaat er een plasticrecyclingfabriek failliet. Zonder ingrijpen van de overheid volgen er meer, is de vrees. „We kunnen geen hele infrastructuur in stand houden als het gerecycelde plastic niet gekocht wordt.”
KinderopvangOp weg naar (bijna) gratis kinderopvang, maar kabinet gaat eerst bezuinigenBrancheorganisaties reageren kritisch op het plan van het kabinet Schoof om in 2026 te besparen op de kinderopvang. Volgens de organisaties worden vooral de lagere inkomensgroepen geraakt, en zou er sprake zijn van een „onbetrouwbare overheid”.
Analyse Halfjaarcijfers bouwDe bouw is nu voorspelbaarder en vooral: winstgevendNa jaren van onrust door risicovolle megaprojecten is de bouwsector in rustiger vaarwater terechtgekomen. Dat is te zien bij beursgenoteerde bouwbedrijven.
Olympische SpelenFiji verloor nog nooit een olympische wedstrijd in rugby sevens en ligt weer op koers voor goudFiji, een land met nog geen miljoen inwoners, is tweevoudig olympisch kampioen rugby sevens. Het land is ook in Parijs favoriet. Hoe kan dat?
Interview Anne HidalgoParijse burgemeester: ‘Ik hoop dat de Fransen trots worden’Burgemeester Anne Hidalgo hoopt dat Parijs iets overhoudt aan de Olympische Spelen. Een schone Seine, opvang voor daklozen en meer aandacht voor diversiteit.
Recensie Tentoonstelling | ●●●●De eigentijdse zwemmer in de schilderkunst baadt in een tussenwereldDe vele tegenpolen maken de moderne zwemmer een interessant thema, blijkt op een expo in Museum MORE: tussen gekleed en ontkleed, tussen paradijselijk en unheimisch, tussen privé en sociaal.
topman van BirdTechondernemer Robert Vis wil weg uit Nederland. ‘Succesvolle ondernemers worden vaak met argwaan bekeken’Techondernemer Robert Vis wil vertrekken uit Nederland, meldde hij deze week op LinkedIn en X. Ondernemerschap wordt hier volgens hem niet beloond.
Campagnemuziek Harris‘It’s a Kamala-nomenon’: de popmuziek die Kamala Harris’ campagne een boost geeftDe beoogde Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gebruikt opvallend veel muziek van jonge, hippe popsterren in haar campagne. Andersom profiteren de artiesten er ook van.
LiveblogSnoop Dogg draagt olympische vlam Parijs inAl dansend en grijnzend was de Amerikaanse rapper Snoop Dogg (geboortenaam Calvin Cordozar Broadus Jr.) een van de laatste dragers van de olympische fakkel voor de ceremonie…
Recensie Albums van de weekEen Fin met Indiase muziek, en het einde van Childish GambinoHet draait om de stijlmengers deze week: Joonas Ahonen is een Fin die Indiase muziek met blues mengt, en een Donald Glover is een rapper die zijn alter ego aan de wilgen hangt met gospel, pop en breakbeats.
Column Marijn de VriesMagisch Parijs‘Mogen we er niet even door? Ook niet héél eventjes? Alstublieft?” De voorste Amerikaan van het groepje kijkt de beveiliger aan de rand van het Parc du Champ de Mars smekend aan.
Column Gawie KeyserDe wolf is weer terug van nooit weggeweestDe wolf manifesteert zich in eeuwenoude mythen, als het ware ‘van achteren’, daar waar hij leeft als monstrueus figuur in een donker hoekje van ons bewustzijn.
Opinie TaalWaarom Nederlands beter is dan EngelsJe hoeft geen verstokte onderbuiknationalist te zijn om de algehele uitverkoop van het Nederlands af te keuren, meent oud-Amerikacorrespondent Viktor Frölke.
Achtergrond NatuurHoep-hoep. De hop, die gore vogel, lijkt teruggekeerd in NederlandToen uit het Nederlandse landschap de rommeligheid verdween, verdween ook de hop. Nu lijkt hij – voorzichtig – terug te keren. „Het is heel precair.”
Interview Noa WildschutNoa Wildschut: ‘De klassieke wereld dwingt me tot vooruitkijken’Op haar vijftiende nam violist Noa Wildschut haar eerste album op. Acht jaar later is „dat schattigheidsgehalte van toen verdwenen”.
Schetsdagboek‘Hoe gaat het met je?’ – ‘Nog in leven’: het schetsdagboek van kunstenares Amal El Nakhala uit GazaDe Palestijnse kunstenares Amal El Nakhala (25) hield de voorbije maanden een schetsdagboek bij, vanuit Gaza en later Egypte, dat binnenkort in boekvorm verschijnt.
LiveblogFranse justitie start onderzoek naar 'georganiseerde misdaad', politici manen reizigers tot voorzichtigheidHet Franse OM is een onderzoek begonnen naar de sabotage van Franse spoorlijnen donderdagavond en vrijdagochtend, meldt het op X.
CartoonsDe Olympische Spelen van startDe opinieredactie verzamelt cartoons van over de hele wereld.
Medische isotopenBrussel keurt subsidie voor medische kernreactor in Petten goed: Nederland blijft nucleaire medicijnen maken voor wereldwijd gebruikDe huidige reactor in Petten levert 65 procent van de Europese en 30 procent van de wereldwijde medische isotopen en is aan vervanging toe.
BiodiversiteitBrussel deelt tik op de vingers uit: Nederland moet weidevogels beschermenDe aantallen van weidevogels in Nederland dalen al decennia, in het bijzonder de grutto. De oorzaak ligt volgens de Vogelbescherming met name bij de intensieve landbouw.
LiveblogEU stuurt voor het eerst winsten op bevroren Russische tegoeden naar OekraïneDe Europese Unie heeft voor het eerst geld overgemaakt naar Oekraïne dat is verdiend met de verkoop van ‘bevroren’ Russische tegoeden.
Recensie ComedyserieEen verrukkelijke nieuwe versie van ‘Decamerone’ op NetflixDe makers van de nieuwe Netflix-serie ‘The Decameron’ lieten zich vooral inspireren door het raamwerk van de klassieke verhalenbundel – wat gebeurt er als mensen zich in een lockdown moeten afzonderen? Ze gaan elkaar verhalen vertellen en ze hebben seks, veel seks.
LiveblogEurostar schrapt kwart van het totale treinverkeer komend weekendHet Europese spoorbedrijf Eurostar heeft voor vrijdag een kwart van zijn dienstregeling geschrapt, en is dat ook van plan voor zaterdag en zondag, meldt het bedrijf.
Reportage VerkiezingenHoop op een bevrijding van het tijdperk Chavez-Maduro in VenezuelaVoor het eerst sinds 1999 maakt de oppositie in Venezuela kans tegen het socialistische bewind. „Er kan hier een transitie naar democratie komen.”
Lichting 2024‘Het persoonlijke verhaal is mijn activisme, activisme met zachte druk’Duizenden kunstenaars studeerden deze zomer af. Wie springt eruit? Aflevering 3: Andrea Bonderup studeerde af aan de academie Den Haag met een project rond het thema abortus.
OnderzoekPolitie zoekt niet acht maar vier verdachten voor dodelijke mishandeling in Den HaagWat precies aan de dodelijke mishandeling op Het Plein voorafging, is nog niet bekend. Er zou ruzie zijn ontstaan bij de Lange Poten, maar details daarover deelt de politie niet.
In BeeldDit zijn de indrukwekkendste foto’s van deze maandDe fotoredactie van NRC selecteert elke maand de indrukwekkendste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie.
KlimaatveranderingCanadese bosbrand legt historisch dorp in de as, ook Nederlanders geëvacueerdIn de kurkdroge nationale parken in de Canadese Rocky Mountains woeden branden die oversloegen naar bebouwd gebied: het Canadese dorp Jasper, een populaire toeristische bestemming, is zwaar getroffen.
PodcastHoogleraar-activist Jan Rotmans over wat we kunnen doen om het klimaat te reddenHoogleraar-activist Jan Rotmans was de eerste ter wereld die een integraal model bedacht om wereldwijde klimaatverandering in kaart te brengen.
LiveblogBarack en Michelle Obama steunen Kamala Harris als presidentskandidaat in publieke videoIn een video op X hebben de voormalige Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle vrijdag hun steun uitgesproken voor Kamala Harris als beoogd presidentskandidaat…
Liveblog‘Kosten van de Spelen twee keer zo hoog als begroot, daklozen uit Parijs gedwongen’De kosten voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs zijn ruim tweemaal zo hoog als begroot.
LiveblogFrans treinverkeer zwaar ontregeld in aanloop naar openingsceremonie door 'gecoördineerde sabotage'Het treinverkeer rondom Parijs is in de nacht van donderdag op vrijdag ernstig verstoord geraakt. Volgens de Franse Spoorwegen (SNCF) komt dat door opzettelijke brandstichting op…
LiveblogDit blog is geslotenVolg hier ons nieuwe blog.
LiveblogWelkom in dit blogIn dit blog volgtNRCde belangrijkste gebeurtenissen omtrent de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdag 26 juli officieel beginnen en duren tot en met zondag 11 augustus.
Welkom in dit blogIn dit blog volgtNRCde belangrijkste gebeurtenissen omtrent de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdag 26 juli officieel beginnen en duren tot en met zondag 11 augustus.
Olympische SpelenSpelen in Parijs officieel geopend na lange en natte openingsceremonieJudoka Teddy Riner en voormalig topatlete Marie-José Pérec ontstaken het olympisch vuur, nadat er eerst een unieke boottocht over de Seine was met sporters uit alle deelnemende landen.
Opinie EmancipatieMijn queer zijn neemt anderen niets afOns simpele ‘zichtbaar zijn’ wordt door steeds meer mensen opgevat als een aanval, schrijft Sonja Alferink. Maar Pride is niet tegen de ander, het is vóór onszelf.
tv-recensieEn dan zie je na 50 jaar foto’s van jezelf, in bed met je knappe vakantieliefde – een KGB-agentIn de beklemmende documentaire The Kyiv Files komen drie dossiers aan de orde uit KGB-archieven in Kiyv die in 2017 openbaar werden gemaakt, het ene nog ontluisterender dan het andere.
Sinaloa-drugskartelTwee leiders berucht Mexicaans drugskartel opgepakt in de VSIsmael 'El Mayo' Zambada, een van de meest beruchte drugsbaronnen ter wereld, werd in Texas opgepakt samen met een van El Chapo's zoons. El Chapo zit zelf sinds 2019 een levenslange straf uit.
ToeslagenKinderopvang is meestal duurder dan de vergoeding, en Kabinet-Schoof wil op die vergoeding bezuinigenKinderopvang is meestal duurder dan de maximumtoeslag die ouders ontvangen, blijkt uit CBS-cijfers. Een dag eerder kondigde het kabinet een bezuiniging aan op kinderopvang.
Opinie KunstDe kunst verdwijnt achter haar auraAudiovisuele interpretaties van kunstwerken brengen miljoenen bezoekers in vervoering, schrijft Sarah Meuleman. Maar waar is de kunst?
WolfAantal meldingen wolvenschade verdrievoudigd ten opzichte van vorig jaarIn Gelderland werden in drie maanden tijd al meer meldingen van wolvenschade gedaan dan in heel 2023. Het merendeel van de landeigenaren nam geen beschermende maatregelen .
HalfjaarcijfersHeijmans ziet omzet groeien dankzij overname woningbouwerDe bouwer-ontwikkelaar uit Rosmalen verkocht flink meer woningen dan een jaar geleden. De verwachtingen worden naar boven bijgesteld.
Opinie SportHaal de schermers, windsurfers en tafeltennissers uit hun vicieuze cirkelHet is zonde dat NOC-NSF alleen financiële en praktische steun geeft aan ‘kansrijke’ sporten, vindt Eline Rentier. Als kleinere sporten zoals schermen ook worden ondersteund, kan dat de maatschappij veel opleveren.
Haal mij op deze zomerDriepotige schat (v) op leeftijd zoekt rustHet asiel zit ’s zomers nog voller dan normaal, ook met dieren die bijna niemand wil hebben. Kalina kan niet ver lopen.
TipsGlansrol voor Natalie Portman en stel vragen aan Olympiërs: dit zijn de mediatips van dit weekendNRC maakt elke vrijdag een selectie uit het media-aanbod. Dit moet je dit weekend kijken, bingen, spelen en luisteren.
Koprol
Cijferblok
Woordzoeker
Cinco
Precies vier
Vorto
PodcastDe zomerselectie: Waarom reddingswerk in Marokko na de aardbeving zo moeizaam op gang komtOp acht september was er een verwoestende aardbeving in het zuiden van Marokko. Correspondent Oumaima Abalhaj was daar destijds en vertelde hoe het daar was.
LiveblogKamala Harris uit zorgen tegen Netanyahu over humanitaire situatie GazaKamala Harris, de Amerikaanse vicepresident en waarschijnlijke Democratische presidentskandidaat, heeft in gesprek met de Israëlische premier Netanyahu in Washington haar zorgen…
Column Michel KrielaarsDe Russische Anka Hashin is een nieuwe stem in de Nederlandse literatuurIk ben een bewonderaar van het werk van schrijfster Sana Valiulina, die zondag Zomergast is bij de VPRO.
InhetmiddenIn het middenHorizontaal 1. Tussen Christopher en Powell 8. Goede service voor veel geld, daar kun je iets mee oplossen 10. __ de Jong, vlaggendrager 12. Past voor rijk of moed 13. puss* __ 14.
Commentaar Kandidaat-eurocommissarisIs Hoekstra een goede kandidaat-Eurocommissaris?Hoekstra moet zich als Eurocommissaris inzetten voor het Europese belang. Als hij dat straks op onafhankelijke wijze op een door premier Schoof beloofde „stevige portefeuille” doet, kan zijn benoeming misschien nog iets goeds brengen.
SudokuSudokuPlaats de cijfers 1 tot en met 9 zo in het diagram dat elk cijfer precies één keer voorkomt in elke rij, kolom, de negen vetomrande 3x3 vakken, én de vier grijze 3x3 vakken.
IkjeJohn MayallBluesfenomeen John Mayall, de tachtig ruim gepasseerd, zou die avond optreden in het Paard van Troje in Den Haag.
Column Michel KerresSchrikbarende stilte rond de nieuwe wapenwedloopDe VS stationeren weer raketten in Duitsland, hoorde Michel Kerres. Het nieuws leidt vrijwel niet tot protest.
Column Carolina TrujilloDat is niet AmerikaToon me je media en ik weet in welk land je bent. Gaat het steeds over verkiezingen in de Verenigde Staten en worden die steevast Amerika genoemd? Dan ben je in Nederland.
EnergierekeningNoodfonds helpt 111.000 huishoudens met stroomkostenBijna 111.000 huishoudens krijgen steun voor het betalen van hun energierekening, ruim twee keer zoveel als vorig jaar.
SmibologicaToeval, of valt het je toe?Smibologica is logica vanuit de smibologische leer, de leer van vrije geesten uit de Bijlmer. Om de week deelt prof. Soortkill inzichten, bevindingen, constateringen en overige willekeurigheden. Deze week staat in het teken van: intuïtie
Column Nicolien MizeeIets met een tentzeilMijn vriendin Esther schenkt me als verjaarscadeau een inschrijving voor een wildpluk-excursie voor twee personen. „Ik zag de aankondiging en ik dacht meteen aan jou!” zegt ze.
Het nieuws van zaterdag 27 juli 2024 (2024)
Top Articles
New Zealand 2014 - Native Seaweeds of New Zealand Set of 5 - MNH • $9.95
MagicSeaWeed – Surf-Reports, Wetter- und Wellenvorhersagen weltweit
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
How to Create Your Very Own Crossword Puzzle
Apply for a credit card
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
2023 Ford Bronco Raptor for sale - Dallas, TX - craigslist
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Michaelangelo's Monkey Junction
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated:

Views: 5781

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.