Ostrov Havelock – co dělat, místa k návštěvě, jak se dostat, zájezdy | Adotrip (2024)

Tento ostrov, který se nachází daleko od pevninské Indie v unijním teritoriu Andamanské a Nikobarské ostrovy, se často dostával do novinových titulků pro své neskutečné pláže, přírodní krásy a festivaly.

Ve skutečnosti, jedna z nejoblíbenějších pláží zde, Radhanagar Beach, byla dokonce oceněna jako nejlepší pláž v Asii časopisem TIME v roce 2004 a je také jednou z nejnavštěvovanějších pláží Indie.

Ostrov Havelock má některé z nejlepších asijských pláží, které jsou přímo ideální pro koupání, projížďky na slonech a špičkový neprozkoumaný korálový útes. Projížďky lodí uprostřed jiskřivých modrých vod, krásné východy a západy slunce, neobjevený podmořský svět a bílý písek ostrova společně dělají z tohoto ostrova ráj, který musíte navštívit.

Nejlepší doba k návštěvě Ostrov Havelock

Ostrov je skvělé navštívit v kteroukoli roční dobu, protože zde zůstává příjemné klima. Pokud se tam chcete podívat během turistické sezóny a být svědky shonu, pak je návštěva od listopadu do března skvělá. V případě, že se chcete vyhnout davu, naplánujte si návštěvu mezi červnem a zářím.

Historie Ostrova Havelock

Ostrov Havelock je součástí správy Nicobarských ostrovů a nachází se na východě Andamanských ostrovů. Byl pojmenován po britském generálovi Henrym Havelockovi, který zde bydlel, když byla Indie kolonií Britů.

Havelock Island se skládá z 5 oblíbených vesnic: Govinda Nagar, Krishna Nagar, Radha Nagar, Shyam Nagar a Bejoy Nagar, které mají své vlastní pláže a krásné pobřeží. Zprávy uvádějí, že na ostrově žije většina přistěhovalců z Myanmaru a Bengálska.

V roce 2018 byl ostrov přejmenován na Swaraj Dweep jako pocta Subhash Chandra Bose. Zajímavostí ostrova je, že Subhash Chandra Bose vyvěsil na ostrově v roce 1943 před nezávislostí Indie státní vlajku a pojmenoval Andamanský ostrov Shaheed Dweep a ostrov Nicobar jako Swaraj Dweep.

Dnes je Havelock Island nebo Swaraj Island známým turistickým cílem pro indické i zahraniční turisty.

Místa k návštěvě na ostrově Havelock

Ostrov Havelock je jedním z nich nejlepší místa k návštěvě v Andamanu. Pokud sem cestujete, nezapomeňte se podívat na tato nedaleká turistická místa na ostrově Havelock.

1. Radhanagar Beach

Pláž Radhanagar, považovaná za nejkrásnější pláž Asie, přitahuje turisty z celého světa. Pláž byla také oceněna časopisem Time jako nejlepší pláž v Indii a 7. nejkrásnější pláž světa. Turisté navštěvují pláž, aby pocítili teplo bílého písku, šumící pobřeží, křišťálově modrou vodu a svěží zelené lesy.

2. Sloní pláž

Nejlepší pláž pro pocit klidu, Elephant Beach nabízí úžasný únik pro páry na líbánkách i pro sólové cestovatele. Představte si zde nepředstavitelné, protože pláž je známá svou průzračně modrou vodou, klidným prostředím a neskutečnými výhledy. Cestovatelé si mohou užít plavání, potápění, korálový útes, šnorchlování a mnoho dalších vodních sportů a aktivit.

3. Pláž Kalapathar

Neposkvrněná atraktivita pláže Kalapathar může hypnotizovat každého, protože stojí mezi nejkrásnějšími místy ostrova Havelock. Obklopen černými skalami, oslnivým stříbrným pískem a akvamarínově zelenou vodou, která tvoří nádherný kontrast, je to nutnost navštívit.

4. Gekon smaragdový

Emerald Gecko je skvělé místo k pobytu. I když je tento resort trochu drahý, krásné místo s nádherným výhledem a štědrou hromadou gurmánského jídla stojí za každý cent. Tento chatový resort hýčká své cestovatele nádherně navrženými bambusovými chatami, které nabízejí příjemné prostředí k pobytu. Luxusní pobyty nabízejí různé bambusové chatky, které jsou k dispozici pro ubytování.

5. Pláž Vidžajnagar

Jedna z nejznámějších pláží na ostrově Havelock, pláž Vijaynagar, je navštěvována pro pozorování ptáků, trekking, průzkum pláží, rybaření a vzrušující vodní sporty, jako je plavání, plachtění, surfování a šnorchlování. Díky nedotčené tyrkysové vodě odrážející jasné modré nebe a dlouhému úseku bílého písku stojí za návštěvu tato pláž na ostrově Havelock. Pláž se nachází na ostrově Havelock a má velmi dobré spojení s pevninou. Snadno se sem dostanete soukromými taxíky a auto rikšami. Mezi nejběžnější aktivity, které se zde provozují, patří šnorchlování, jízda na kajaku, plavání a pozorování ptáků.

Jak se dostat na ostrov Havelock

Havelock Island je jedním z nejnavštěvovanějších míst Andamanských a Nikobarských ostrovů. Ostrov je známý svými dobrodružnými vodními aktivitami, Radhanagar Beach, Celulární vězení, Ross Island a mnoho dalších exotické destinace. I vy sem můžete přijet vodními nebo vzdušnými cestami. Níže jsou uvedeny některé z nejlepších možností cestování.

  • Nejbližší metropolitní město. Bengaluru
  • Nejbližší námořní přístav. Přístav Haddo Wharf
  • Nejbližší airbas. Mezinárodní letiště Veer Savarkar
  • Vzdálenost od Port Blair. 69 km

Vodou

Vzhledem k tomu, že Swaraj Dweep je ze všech stran obklopen vodou, nevede tam žádná silnice ani železnice. Z Chennai, Kalkata a Visakhapatnam, jeden může vzít vládou řízené lodě k dosažení přístavu Haddo Wharf v Port Blair. Z pevninské Indie můžete cestovat prostřednictvím následujících lodí do Andamanu.

  • Vzdálenost od přístavu Haddo Wharf. 67 km

Vzduch*em

Časté a každodenní lety na mezinárodní letiště Veer Savarkar nebo letiště Port Blair (IXZ) jsou dalším způsobem, jak se dostat na ostrov Havelock. Toto mezinárodní letiště přijímá lety ze všech metropolitních měst Indie, jako je Dillí, Mumbai, Kalkata a Bengaluru, a také ze sousedních zemí. Z letiště se na ostrov musíte dostat pravidelnými vládními trajekty. Do Andamanu můžete letět s následujícími leteckými společnostmi prostřednictvím jejich přímých letů.

  • Vzdálenost od mezinárodního letiště Veer Savarkar. 66 km

Často kladené otázky o ostrově Havelock

Q1. Proč je ostrov Havelock slavný?
Ans - Ostrov Havelock je známý svými nedotčenými plážemi s bílým pískem, které patří mezi nejlepší pláže v Andamanu. Pláž Radhanagar na ostrově Havelock byla hodnocena jako nejlepší pláž v Asii a 7 nejlepší pláž na světě podle časopisu Times.

Q2. Jaký je nejkrásnější ostrov v Andamanu?
Ans - Havelock Island je pravděpodobně nejkrásnější ostrov v Andamanu a souostroví Nikobar, protože má nejkrásnější pláže na světě.

Q3. Kolik pláží má ostrov Havelock?
Ans - Havelock Island má ve svém okolí 7 pláží, které jsou známé jako Radhanagar Beach, Vijaynagar Beach, Elephant Beach, Kalapathar Beach, Govindnagar Beach, Beach 1 a Beach 2.

Q4. Kdy je nejlepší doba k návštěvě Ostrov Havelock?
Ans - Nejlepší doba k návštěvě ostrova Havelock je mezi listopadem a březnem, kdy je počasí ideální pro dovolenou na pláži.

Q5. Jak se jmenuje Havelock Island?
Ans - Nový název ostrova Havelock je ostrov Swaraj

Ostrov Havelock – co dělat, místa k návštěvě, jak se dostat, zájezdy | Adotrip (2024)
Top Articles
22mm Watch Bands from BARTON | The Strap Your Watch Deserves
CPCON Levels of Cyber Protection | Scan On Computer
Trevor Goodwin Obituary St Cloud
7 Verification of Employment Letter Templates - HR University
Zabor Funeral Home Inc
Konkurrenz für Kioske: 7-Eleven will Minisupermärkte in Deutschland etablieren
Ssefth1203
Ella Eats
Nashville Predators Wiki
Aces Fmc Charting
Radio Aleluya Dialogo Pastoral
Bowlero (BOWL) Earnings Date and Reports 2024
Aucklanders brace for gales, hail, cold temperatures, possible blackouts; snow falls in Chch
History of Osceola County
Cyndaquil Gen 4 Learnset
U Break It Near Me
Missed Connections Inland Empire
Drago Funeral Home & Cremation Services Obituaries
Healthier Homes | Coronavirus Protocol | Stanley Steemer - Stanley Steemer | The Steem Team
Lola Bunny R34 Gif
Reptile Expo Fayetteville Nc
Bekijk ons gevarieerde aanbod occasions in Oss.
Timeforce Choctaw
Sef2 Lewis Structure
Greyson Alexander Thorn
25 Best Things to Do in Palermo, Sicily (Italy)
Bellin Patient Portal
Bill Remini Obituary
JVID Rina sauce set1
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Sawgrass & Imax
10 Best Quotes From Venom (2018)
Craigslist Middletown Ohio
Swgoh Boba Fett Counter
Que Si Que Si Que No Que No Lyrics
Panchang 2022 Usa
Unlock The Secrets Of "Skip The Game" Greensboro North Carolina
AsROck Q1900B ITX und Ramverträglichkeit
Shih Tzu dogs for sale in Ireland
Philadelphia Inquirer Obituaries This Week
Craigslist Jobs Brownsville Tx
Überblick zum Barotrauma - Überblick zum Barotrauma - MSD Manual Profi-Ausgabe
Miracle Shoes Ff6
Second Chance Apartments, 2nd Chance Apartments Locators for Bad Credit
Сталь aisi 310s российский аналог
Riverton Wyoming Craigslist
VPN Free - Betternet Unlimited VPN Proxy - Chrome Web Store
Cocorahs South Dakota
Fairbanks Auto Repair - University Chevron
'The Nun II' Ending Explained: Does the Immortal Valak Die This Time?
How to Install JDownloader 2 on Your Synology NAS
Lorton Transfer Station
Superecchll
Latest Posts
Article information

Author: Tyson Zemlak

Last Updated:

Views: 5682

Rating: 4.2 / 5 (43 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tyson Zemlak

Birthday: 1992-03-17

Address: Apt. 662 96191 Quigley Dam, Kubview, MA 42013

Phone: +441678032891

Job: Community-Services Orchestrator

Hobby: Coffee roasting, Calligraphy, Metalworking, Fashion, Vehicle restoration, Shopping, Photography

Introduction: My name is Tyson Zemlak, I am a excited, light, sparkling, super, open, fair, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.